Smit & Moormann WOK 2019

van Fred van der Knaap

Op zondag 24 maart werd in Sporthal de Vlinder weer het jaarlijkse toernooi gespeeld om het Wagenings Open Kampioenschap (WOK), nu onder de nieuwe naam Smit & Moormann WOK-toernooi.

Paul de Kuyper van IJsselstad BC (Deventer) en Sacha van de Weerdhof van BECA (Arnhem) werden kampioen op het hoogste level. Op het niveau daaronder haalden de Kantjil dames Rosalinde van Kralingen & Marloes Spiering en Sharon Hendriks & Jill Lemein de halve finale. Sharon Hendriks en Buddy van Rheenen werden derde in het gemengd dubbel.

Weer een trapje lager waren de Kantjils op hun best: winnaar herenenkel werd William Setiawan, die ook de herendubbel won met René van der Glas. Het damesdubbel werd gewonnen door Marja Oosterlee en Merle Smit. Maar de grote verrassing was de titel in het damesenkel voor Marloes
Spiering, een nieuwkomer in de club. Marloes speelde het hele toernooi erg sterk.

Met de resultaten in dit seniorentoernooi van Merle en Marloes, die in dit jaar in de competitie nog bij de jeugd onder 17 speelden, is de vooruitgang van de jeugd van de Kantjils weer extra duidelijk geworden.