KORT 2019 weer succes

van Fred van der Knaap

Het Kantjils Open Recreanten Toernooi (KORT) is inmiddels in de hele regio een bekend fenomeen. Er wordt in teamwedstrijden in een groot aantal poules gespeeld. Daarbij worden de teams in de ochtend willekeurig ingedeeld, maar na de middagpauze worden er nieuwe poules gevormd op basis van sterkte. Dus terwijl je eerst te makkelijk wint of verliest, gaat het ’s middags meestal gelijk op.

Dit jaar waren er clubs uit onder andere Wageningen, Nieuw-Vennep, Elburg, Zutphen, Amersfoort, Twello, IJsselstein, Ede en Den Dolder. Het Harde spande de kroon door met 4 teams te komen. In totaal waren er 24 teams met samen 114 spelers, plus fans en bezoekers.

Hoewel het officieel alleen om de pret gaat, wilde iedereen wanneer hij of zij eenmaal op de baan staat, toch wel winnen. Dus er werd stevig gespeeld, door recreanten die normaal nooit zo lang op de baan staan. Dat er nu al twaalf jaar mensen keer op keer terugkomen, bewijst dat in dit toernooi het spelplezier het steeds weer wint van de spierpijn. Dat is eigenlijk ook wel te verwachten bij badminton.

Klik hier om de foto’s van het toernooi te bekijken.