Daverend einde badmintonseizoen

van Fred van der Knaap

Kantjils vierde zondag de kampioenschappen van de jeugdteams en het herenteam met taart en pizza in de kantine van de Vlinder. Eerder op de dag hadden bijna alle thuisspelende teams gewonnen in hun laatste wedstrijden: heren met 8-0 van Tiel, de mixteams met 5-3 van Eerbeek en het tweede met 6-2 van Ochten. Ook het tweede jeugdteam won makkelijk, met 8-0 van Apeldoorn. Vrijdag al had J1 in een wedstrijd die lang superspannend was, bewezen dat ze dit seizoen echt de beste waren door met 6-2 van nummer 2, Veenendaal te winnen. J2 werd uiteindelijk derde.

Het was een uitzonderlijk succesvol seizoen voor de Kantjils, met drie kampioenen, één tweede plaats, één derde en drie vierde plekken. En geen degradaties.

Het competitieseizoen van badminton is maar kort. Het is altijd al in februari afgelopen om ruimte te maken voor een groot aantal toernooien, waar spelers zich niet in teams, maar individueel voor opgeven. Ook BC de Kantjils organiseert een toernooi, de Wagenings Open Kampioenschappen (WOK). Het WOK wordt gespeeld in de Vlinder op 24 maart. Meer informatie over het WOK toernooi vindt je hier.