Merle, Annesofie, Nero en Mathijs krijgen Jeugdlintje

Uit de persbericht van de Gemeente Wageningen van 20 april 2019

Achttien jonge Wageningers ontvingen op zaterdag 20 april uit handen van burgemeester Geert van Rumund een welverdiend Jeugdlintje.

De feestelijke en muzikale uitreiking vond plaats in de raadzaal van het stadhuis. De jongeren werden op de speciale ‘Jeugdlintjes- troon’ in het zonnetje gezet, omdat zij een bijzondere prestatie hebben geleverd en nog steeds leveren op sociaal, maatschappelijk, cultureel of sportief gebied.

Burgemeester van Rumund vertelde, dat hij een apetrotse burgemeester was, toen hij dit allemaal te horen kreeg. Voor hem zijn alle onderscheiden jongeren stuk voor stuk lichtende voorbeelden van de slogan ‘Jong geleerd is jong gedaan’, ieder op een geheel manier. De één blinkt uit in sport, de ander is milieubewust, maar met name ook op sociaal gebied zitten er kanjers bij.

Merle Smit, Annesofie Buijse, Nero Basiaanse en Mathijs Oosterlee van B.C. de Kantjils kregen ook een lintje: Het Kantjils jeugdteam 1 is een gezellig badmintonteam, dat heel goed met elkaar omgaat. Een dreamteam! Daarnaast zijn ze heel sociaal: ze helpen de jongste teams vol overgave met tips en oefeningen. Ze zijn daarnaast ook kampioen in hun klasse.