Strengere maatregelen sportcomplex de Vlinder

De Stichting VierVlakVlinder heeft onderstaand bericht verstuurd:

Beste Huurders, 

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal begrepen hebben naar aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge, zijn er strengere maatregelen afgekondigd om het coronavirus onder controle te houden.

Voor sportcomplex de Vlinder betekent dit dat er de komende 3 weken, in elk geval t/m 20 oktober, GEEN publiek in de sporthallen aanwezig mag zijn. Helaas kunnen we ook niet toestaan dat eventueel toch meegekomen mensen zich in de Plaza ophouden. Na het sporten wordt u ook geacht snel de Vlinder weer te verlaten en u niet onnodig lang op te houden in de Plaza.

Het clubhuis zal de komende 3 weken ook gesloten blijven. 

Belangrijk om op te merken is dat de benodigde rijdende ouders bij uit wedstrijden van jeugdteams NIET als publiek worden gezien, maar dat zij onderdeel zijn van de teambegeleiding. Zij moeten zich uiteraard registreren en mogen gewoon mee de zaal in (let er aub wel op dat de schoenen uitgaan of maak gebruik van beschermhoesjes). De tribunes blijven de komende 3 weken gesloten.

Wij volgen in dit geval het advies van allerlei sportbonden. Zie hieronder een alinea uit het beleid van de NEVOBO:

2) Kinderen naar training of wedstrijd brengen
Voor ouders die hun kinderen (tot en met 17 jaar) naar wedstrijden of trainingen brengen, gelden vanaf dinsdag 18.00 uur ook aangescherpte regels. Bij een training en een thuiswedstrijd wordt een ouder gezien als toeschouwer. De ouder mag dan niet blijven kijken. Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding. Er mag dan gekeken worden naar de wedstrijd. LET OP: Clubs kunnen afwijken van deze richtlijn, houd de website van de thuisspelende vereniging in de gaten. Beperk het aantal rijdende ouders tot een minimum.   

3) Het is gebleken dat op de donderdagavond de regels bij het binnen komen van de sportzaal niet in acht genomen worden.

Het is zo dat vereniging Scylla en Impuls de sporthal op de donderdag huren tot 20:00 uur. Dat wil zeggen dat zij om 5 min voor 20:00 uur starten met het opruimen en om 20:00 uur de zaal uit moeten zijn. Zie onderdeel Sporten in het protocol sportcomplex De Vlinder.

Echter huren wij de hal vanaf 20:00 uur en mogen dan ook niet eerder dan 20:00 uur de zaal in.

Helaas gebeurd het de laatste 2 weken dat wij als fanatieke sporters ruim voor 20:00 uur in de zaal aanwezig zijn en het sporten van Scylla en Impuls verstoren.

Dat mag niet gebeuren, wij mogen de zaal pas om 20:00 uur betreden. Als een zaaldeel al leeg is dan kunnen we daar al vast onze banen opzetten, maar wachten met de andere zaaldelen tot 20:00 uur.

Vanaf 19:50 uur kan er omgekleed worden en het wachten kan in de Plaza of het gedeelte tussen kleedkamer en zaal, met dien verstande dat men niet voor de deuren gaat staan.

Laat zien dat wij die discipline kunnen opbrengen, het is in dit geval ook in het kader van corona veiligheid het beste om besmetting te voorkomen.

Extra verzoek aan onze zaalopbouwers en helpers, probeer bovenstaande in acht te nemen.

En het vriendelijke verzoek aan diegene die de hal iets na 20:00 uur binnen komen en gaan staan of zitten te wachten om hun label snel op te hangen, willen jullie eerst meehelpen om de velden op te zetten en daarna je label ophangen. Als iedereen meehelpt dan kunnen we de velden binnen 2 a 3 minuten opgezet hebben.

Het bestuur rekent op jullie medewerking en begrip, alvast hartelijk dank!